Trail Cup 2019 – en “beretning”

Written by on October 1, 2019 in Uncategorized - Comments Off on Trail Cup 2019 – en “beretning”

Søren og Mikkel H har i 2019 deltaget i den jyske Trail Cup, en enduro serie med 5 afdelinger, hvor også Morten Hartvigsen blev lokket med til både første og sidste afdeling. 

Hvad er det der “enduro”? Det er ræs nedad. Og god stemning. Man følges ad i små grupper fra stage til stage, og kører i et tempo, hvor man kan snakke sammen og spare kræfter til nedkørslerne. Fremme ved hver stage bliver man sendt afsted en ad gangen, og der bliver taget tid. Når dagen er slut bliver tiderne fra alle nedkørslerne lagt sammen. 

Hvor svært er det? Trail Cup har været skruet sammen af alt fra grus-flow-spor til mudret skovbund, halv-flade stages og nedkørsler på 45 grader – dvs. 100% Alle stages har været super velgennemtænkte, hvor design og spor hjælper rytteren. Hvor der var gaps eller drops, der skulle flyves, var der B-linier. Og var der ingen B-linie, kunne man være ret sikker på, at det kunne køres med jordkontakt hele vejen. 
Alle 3 hustlere i cup’en kørte med fullface hjelm, men det var samlet kun et mindretal, der havde valgt den løsning. Stort set alle havde knæbeskyttere på, og rygskjold samt albuebeskyttere var ikke usædvanlige. Alle havde baggy tøj på. Alle havde dropper-post. Og de fleste af jyderne kørte på Santa Cruz og i Mons Royale tøj – det åbenbart haute couture derovre. 

Hvordan er det? 
De 4 afdelinger var med træning lørdag og stævne søndag. Sidste afdeling var med træning fredag og stævne lørdag, med efterfølgende fest. Man vil gerne bruge lørdagen på at træne – det er værd at have set stages på forhånd. Nogle er “blinde” og kan ikke trænes på forhånd. Generelt har de blinde været stejlt nedad noget naturligt, mens dem man har kunnet træne har været mere anlagte og oftest på etableret spor. Det er også på de spor, man kunne træne, at der har været mest hop & drop. 
Når man kører rundt og træner, møder man andre deltagere. Til første afdeling mødte vi i den forbindelse Hans, der blev samlet 3’er i e-MTB, og ham har vi fulgtes med siden, for han er en fin fyr. Man kan se hvordan de rigtig hurtige kører linier, snakke med andre om linier, prøve sig frem og diskutere hvordan en feature løses bedst. 
På løbsdagen er der briefing, og så går starten i grupper af 8-12. Der er meget løs seeding, så alt efter hvor fremme i skoene man er, kan man godt komme til at vente tre kvarters tid før man kommer afsted. 
Der køres roligt, og i toppen af hver stage kan man diskutere den med hinanden, og i bunden plejer de første at heppe på de sidste. God stemning hele vejen. Og det er egentlig det – god sjov nedad, ingen spidse albuer og glade mennesker hele vejen rundt. 

I 2020 bliver trail cup med en motionsklasse, der har “uendelig” timecap og ikke bliver sendt ud på de sværeste stages. Og så en sportsklasse, der får kortere tid til at gennemføre, og skal køre det hele. 

Søndag den 27/10 kører vi en Enduro-tur med stages på sporet i Geels og Rude – bare i klub og venne-regi – så kan man jo prøve konceptet i ro og mag.

Comments are closed.