Race Report: Night Ride Cup – Lystrup

Written by on March 7, 2017 in NightRideRace, Nyheder, Turberetninger - Comments Off on Race Report: Night Ride Cup – Lystrup

Kan man forestille sig bedre måde at bruge fredag aften på end klassisk, old school, uformelt cykelløb? Nej vel.
Det var tid for 2. af i alt 3 afdelinger af Night Ride Race Cup, som de tre klubber Team Hustler, SnakeCity Devils og 3060MTB arrangerer.

Efter en uge med temperaturer over frysepunktet og en smule nedbør kom der sne torsdag eftermiddag og selvom det ikke blev frost før efter cykelløbet var det stadig en sneklædt skov, der lagde grund for en rute præget af 2 bakker på singletrack med tilhørende nedkørsler og 2 stykker grustons. Det var ruten til våde forhold vi kørte på, men Snakecity Devils havde været så venlige alligevel at lade os køre på noget af det fede singletrack, som de selv har bygget.

Det gik let med indskrivning og få chip på og så ellers over til starten. De fleste fremmødte mumlede noget om at ”tage den med ro”, ”starte bagerst”, ”bare køre en omgang” og der var også mere stemning af at vi skulle ud og køre en tur sammen mod forholdene, end egentlig mod hinanden. Den indledende tale om at passe på hunde, heste og vise hensyn til skovens andre brugere var fraværende – vi var trods alt de eneste i skoven.

Starten gik og jeg fandt mig selv komfortabelt med helt forrest i det ellers lille felt på kun 26 ryttere og tænkte, at det kunne da blive en helt interessant aften, sådan podiemæssigt. Det holdt ca. 3 minutter, så fulgtes jeg med en anden rytter ud i grøften og kort efter ramte det første singletrack, der yderligere straffede. Efter flere måneder på byggede spor af grus og drops var omstilling til brun sæbe lignende mudder noget svær. Et par 2.35” Nobby Nick sejlede rundt oven på, og en Bo T, der havde valgt de noget mere aggressive 1,8” Black Mud Shark skar sig overlegent gennem underlaget og han slap – formentlig som en af få – for at trække op af flere stigninger. Efterhånden som løbet skred frem blev også nedkørslerne interessante og styring af cyklen var mest af alt en hensigtserklæring. Men så bliver det da ikke så hårdt for lår og lunger på sporet, før man kommer ud på lidt grus og kan lukke op for gassen.
Der var aldrig tvivl om ruten og særdeles engagerede – eller frysende – rutevagter dansede, viftede og heppede hele den time løbet varede.

Vel i mål stod den på varm, stærk suppe mens resultaterne kom på plads og lodtrækningen kunne begynde. Snakecity havde været bedre til at få sponsorer end deltagere af huse, så flere kom hjem med 2, snarere end 0, lodtrækningspræmier.

Comments are closed.