Den dag, Ranger B blev stille – om klubturen til Slettestrand 2014

Written by on June 26, 2014 in Klubtur, Nyheder, Om TeamHustler, Turberetninger - Comments Off on Den dag, Ranger B blev stille – om klubturen til Slettestrand 2014

Danmarks bedste mtb spor og knap en tredjedel af Danmarks bedste cykelfællesskab, Team Hustler, mødtes en weekend i juni til 3 dage med drops, flow, sand, vestenvind, fart og en irish coffee. Med et 20km langt markeret spor, en teknikbane at øve på, fuldpension, et stort hus og insidertricks med i baggagen i form af gps-vejledning til cykelture nordenfjords i det jyske var basis på plads for både at få nogle kilometre i benene og rykket grænserne for, hvad man egentlig kan køre ud over, når bare vægten er langt nok tilbage.

I vanlig solidarisk stil gik samkørselskabalen op forholdsvist hurtigt, og med afgang fra formiddagen af blev der tid til at køre det korte loop af sporet allerede samme eftermiddag. Med overskuelige 35m fra bolig til spor foregik opvarmningen på det første stykke, der var en blanding af vaskebræt og sandbunker. Allerede efter et kort stykke kunne vi vælge mellem det normale spor, markeret med hvide pile, eller en sværere omvej, markeret med sort/hvide pile. Vi kørte selvfølgelig det sort/hvide og fik derfor motionere forgaflerne ganske godt. Små stejle stigninger med løst sand, lidt længere stigninger med switch-backs og nedkørsler med flere drops på 20-40cm undervejs i et ofte snirklet forløb var et stykke fra det velkendte nordsjællandske.

Næste afdeling af HotCup bliver forhåbentlig mødt med et nyvundet, teknisk overskud. Sporet var tørt, og efter en måned uden regn var der opstået braids uden om de tørreste pletter, der hurtigt blev døbt tørt mudder. Det tørre, tørre spor betød også, at en smule olie på kæden efter hver tur, var det eneste vedligehold, der var nødvendigt. Undervejs rundt på sporet fredag eftermiddag drejede vi af ved markeringen for ”kort rute” og var efter 10km singletrack tilbage i huset, og efter et bad var der aftensbuffet i den også nærloggende restaurant.

Før øl og whisky kom på bordet hjemme i huset nåede vi en kort tur op og se på teknik-træningsbanen, som vi besluttede at begynde lørdagen på.

DSC_8316

Mere eller mindre klatøjede stod vi tidligt op lørdag og fulgtes alle mand og damer op på ”legepladsen”. Med pump-tracks, skinnier, broer, berms og 2 små rockgardens samt en progression i drop-højder blev selvtillid og cykelføling støvet af, inden vi i 3 grupper kørte vores ture. Min egen gruppe valgte at køre hele det markerede spor og blev belønnet med storslåede udsigter og underholdende cykling.

Vi havde fra morgenstunden besluttet at vende tilbage og spise frokost, før vi kørte ud igen. En anden gruppe havde smurt madpakke og var taget på langtur til Bulbjerg. Det var i denne frokostpause, at turens eneste regn faldt, men det kunne man ikke se på sporet, da først al løst sand og benhård betonsand igen var tørret nok op en time senere, til at man kunne se forskel på det. Om eftermiddagen lørdag kørte hold 1 også mod Bulbjerg, men vi ville gerne være hjemme igen til aftensmad, så noget singletrack blev forsøgt klippet ud af den planlagte rute. Selvom der er etableret et spor og også findes tonsvis af mere eller mindre gang-egnede vandrestier er nordjyderne også ret hidsige med, hvor de ikke vil have folk på mtb’er henne.

Så et par små omveje og blinde ender blev det til. Interessante passager med et spor kilet ned mellem krasbørstige buske og et elektrisk pigtrådhegn (”nej, der er da ikke strøm i et pigtrådshegn, se selv…. Av for pokker”), store skilte om aktiv jagt i området og 7km direkte mod vestenvinden (Storgaard: ”Man kan da ikke sige, at vi ikke får oplevet vesterhavet?” …. Ranger B: ”Nej!”) nede på stranden i en blanding af grus og løst sand bidrog til en lettelse på hold 1 over rent faktisk at nå frem til Bulbjerg med sine små 46 højdemeter.

DSC_8315

 

Efter kort foto-session og spisning af energibarer satte vi næsen hjemad, dog omhyggelige med at køre i læsiden, for ikke at få alt for meget medvind. Da alle var trætte, nogen endda så meget at de blev helt stille, tog vi cykelsti 1 hjem på grus, grus der var noget grovere og løsere end kendt fra skovene nord for København. Efter sammenlagt 90km blev der ikke drukket helt så meget om aftenen, den lørdag, hvor Ranger B blev træt. Søndag kørte vi til Tranum plantage, der dog stadig bar præg af de sidste par storme, så via en køn omvej ned til stranden kørte vi hjem igen, drak en cola og kørte den korte runde på det officielle spor. Denne gang bare i ”medium” tempo. Glade i sind, men trætte i kroppe vendte vi bilerne hjem mod København søndag efter frokost. Flere formentlig med intention om at besøge Slettestrand igen, engang. Skrevet af Mikkel Henningsen Foto: Calus Adelørn

Comments are closed.