H12 – en firsttimers beretning.

Written by on May 12, 2014 in H12, NightRideRace, Nyheder, Turberetninger - Comments Off on H12 – en firsttimers beretning.

Telefonen brummer. Jeg vågner hurtigere end normalt, det den 3 maj !! Jeg skal køre H12 solo for første gang. 12 timers mtb!!

Cyklen havde ikke været brug bar i over 14 dage,men jeg fik alt lavet igår aftes kl 22, de sidste stumper der akut manglede havde de hos 29′ bike shop hvor jeg hentede mit nr. til løbet. Great og selv bremserne fik jeg justeret fint.

Bilen punkteredes også igår.. da cyklen ikke var færdig.. Var det fordi jeg af en eller anden grund ikke skulle med til løbet – slemme styrt??? No-Way- jeg ska køre det løb, og nu det idag 😉

Min søde nabo og træningsmakker ville køre mig. Normalt er vi 3-6 venner der er med til lidt små løb. I dag var det bare mig, for jeg havde været så heldig i vinters til Night ride mtb i hareskoven, at vinde dagens fedeste præmie. Husker jeg frøs efter det løb, på trods af årtiers bedste gullasch suppe, og stod faktisk og ønskede at vinde den H12 solo-billet hustlerne stod der om bålet og annoncerede. Og det gjorde jeg så. Fedt fedt !!Nå ved ankomst til start området i Nødebo var der den sædvanlige summende stemning og alligevel roligt og hyggeligt. Masser af boder og Hansen is.. Hmmm gad vide om jeg fik set noget af det, når jeg først er færdig i aften tænkte jeg?

BANG!, starten gik og jeg var blevet informeret af nogle af Hustler-rytterne om at lægge egoet dybt i baglommen de første 4-6 timer!! Det prøvede jeg så, og havde i mine tanker proklameret min hurtigste omgang til sidst.!!

1. Omgang gik med flere stop ved single stykkerne – stille og roligt. Fandt 3 grønne gutter fra Vega cykler at følges med, mente tempoet var ok der. Det var det også til at starte med, senere forsvandt de i den sindssyge smukke skov.

De første 4-5 runder forsvandt egentlig hurtigt . Jeg lavede et hurtigt stop ved solo teltet ved hver omgang og fyldte sukkervand på og huggede lidt banan og gel fra min taske, det gik jo overraskende fint. Der var god forplejning i solo teltet:):) tak for det.

Næste omgang stod en ven uventet og heppede, dejligt- tak Martin . Martin sagde vist jeg var nr 62 af solo gutterne – pænt bedre end ventet .Gad bare ik’ være den aller sidste- hæ hæ, så jeg blev helt glad og smilede.Efterhånden kunne jeg godt mærke trætheden i min krop, ondt i de gamle knæ, nakken knirkede lidt eller egentlig var det vist bare en gang spændingshovedpine. Æv. Det var en fed rute synes jeg, især de første 3 runder, herefter kom det vel lidt snigende – trætheden – jeg skulle jo holde i 12 timer, så diverse signaler blev vel bare noteret og slettet igen. Men det knastørre spor med bump og rødder havde rystet godt i mig. Jeg sagde farvel til Martin og smuttede ud på sporet.

Det var så dejligt i målområdet med masser af tilskuere og musik og en flaske gratis olie fik jeg også stukket i hånden som jeg skulle til at køre, Tak. Kort ude på sporet var der en masse søde børn der heppede, og de var mange steder. Ville have mig til at tage et lille hop. Men det måtte vente. Ingen chancer nu. Det gjaldt jo  6 timer endnu . Cyklen fungerede bedre end længe. Utroligt hvad ny kæde og krans mm. kan gøre.

thumb_024

Nu skulle der holdes på synes jeg, men de sædvanlige ture om søndagen på 2-3 timer var brugt i benene og tempoet jeg havde i tankerne, kom ikke helt ned i pedalerne … Hmmm kom nu bare, de andre ser også trætte ud tænkte jeg. Hovedpinen tog til og lidt smertestillende ville være cool lige nu, men det bruger jeg aldrig under løb. Knæene havde det tiltagende dårligere og efterhånden kunne jeg se det blev hårdt med den her hurtigste omgang til sidst;) hehe.

Jeg kørte to omgange mere, og tog så en pause. Der var gået mere end 8 timer, så jeg kunne kun nå 3 mere – måske. Nu skulle jeg have kaffe!!! Fik kigget på min telefon om familien derhjemme havde skrevet?? Masser af opmuntrende ord. Og mim bror havde skrevet de stod og heppede på mig?? Jeg ringede ham lige op og 2 min efter stod vi og snakkede mens kaffen gled ned. Ih hvor var det dejligt at se ham og hans familie. Det havde været lidt ensomt og til sidst lidt ensporet haha derude. Det endte med jeg stoppede der og at jeg fik et lift hjem en halv time efter. Jeg var træt og havde ondt i knæene . Jeg ville godt ha kørt 2 omgange mere og havde set frem til at sætte lidt trukker lys på om aftenen. Og så lige slutte med at vinde en af de meget flotte cykler der var som lodtrækningspræmier.;) hele stemningen under løbet var så hyggelig. Kan godt forstå så mange roser det. Der var faktisk næsten hele tiden en fra teamet omkring løbet man kunne få hjælp af og mangen en hyggelig snak med , så tak for en kanon oplevelse.

Jeg skal klart prøve 12 timers løb igen, det ik så skræmmende, men det lang tid på mtb, jeg mangler at prøve det, at hive de sidste godt 3 timer hjem også. Næste gang. Og så tager jeg nogle af gutterne med, og sørger for hjemtransport til efter løbet er slut! Så jo det kræver lidt at holde fokus i så mange timer.

Kasketten af for vinderen den glade Racing viking og alle de børn der overhalede mig, de gir den så meget gas! Og det gør jeg også, næste gang. Tusind tak for oplevelsen Hustlers og på gensyn!

Med venlig hilsen Karsten laugesen no 207;)

Comments are closed.