Turberetning fra 12 timer i Rold

Written by on June 25, 2013 in Klubtur, Turberetninger, Uncategorized - Comments Off on Turberetning fra 12 timer i Rold

I den forgangne weekend var 19 Hustlere og hangarounds draget til Jylland, for at køre 12-timers stævne i Rold Skov – og spise flæsk på vejen hjem.

Vi ankommer fredag aften til stævnepladsen, en mark klods op ad skoven, og får slået telte, flag og pavilloner op. Nogle af os overnattede på pladsen, hvor blæst og en smule regn kun bidrog til forventningen om et hårdt stævne, da aftenens spejdere havde meldt om singletrack, bakker, glatte rødder  og et friskt spor. På trods af en smule spredt regn i løbet af lørdagen bliver det aldrig mudret at køre i, bare lidt tungt, uden at det dog kommer til at minde om Staminas underlag.

Ruten var 8,5km og tog for de fleste Hustlere lige omkring en halv time. Man blev brutalt sendt op ad den første bakke allerede fra skiftezonens afslutning, og efter 3-4 lange, utekniske stigninger i løbet af de første 2 km var det en fryd at komme til hurtigt spor med masser af s-passager, enkelte berms og fartstrækninger, der opfordrede til at åbne helt op for dæmper og gaffel, og så bare ellers holde kæden stram. Med en lille kilometer tilbage til mål kom bakkerne igen. Navngivet ”Bette Fanden” og ”Store Fanden” repræsenterede de to små mure, der selv på billeder ser stejle ud. Og så var det ellers bare at give den gas på paradestykket op mod stregen, og gøre sig til for det rigelige antal fotografer.

12irold1040792_10151643418653808_286567676_o

Det var en modig rute til et 12 timers løb. Der var praktisk talt ingen grus-stykker lange nok til at nå at låse dæmper og gaffel, og det ene der var, gik til gengæld jævnt opad hele vejen. Ingen nåde for solo-rytterne her. Undervejs handlede det ikke så meget om at vælge en linje uden om rødderne, men om at vælge hvilke rødder, man ville køre på. Som en slags friskt, kuperet Tisvilde. Selvom vi kun var i en lille del af Rold skov, så vidnede turen i bil på vejen igennem skoven om, at der er til mange timers underholdning. Og med et nærliggende sportshotel med guider og cykler er der sikkert basis for en god weekend i det jyske.

Resultatmæssigt kom Team Charity på podiet i dame solo, men ellers blev vi rullet. De kører ikke langsomt, de jyder. Og sjovt at se, at Cannondale og Scott var favoritmærker, mens Specialized stort set var fraværende. Måske presset af den kinesiske konkurrent S-Waxs 😉

Efter stævnet, blev der drukket øl og portvin til et stykke ud på natten, mens drillerierne fra dagen fortsatte. Vi bemærkede et par detaljer, der vil blive overvejet i forhold til H12, og blev enige om, at vi er rigeligt tilfredse med vores aktuelle tidtager. Så lykkedes det også at afsætte en stand til Prånghåeå’n (Pronghorn), der løbet i gennem havde haft stort set alle sine demo-cykler i hustlernes tjeneste.

Alt i alt et rigtig fint løb, der forløb gnidningsfrit, og dimensioneret som en stor afdeling af HotCup. Det er langt at tage for 3 timers cykling, hvis man er en del af et hold, men til gengæld er der god stemning i lejren hele vejen, og det er lige så meget for den, at sådan en tur skal tages.

12irold1044860_10151643419018808_1564241147_n

Flere billeder:
Henrik Storgaard
TeamCharity.dk
Maysfelt photo
12timerirold.dk

Og lidt video:
Mikael Bech

Skrevet af: Mikkel Henningsen
Tak for lån af fotos til Henrik Storgaard

Comments are closed.